Μαΐ
27
Σα
Ηράκλειο: 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
Μαΐ 27 @ 12:00 – Μαΐ 28 @ 02:00

Το 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ηρακλείου είναι γεγονός!

Σας περιμένουμε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και μη, εργαζόμενους και άνεργους, στις 27 και 28 Μαΐου στο Πάρκο Υγειονομικού και την πύλη Βηθλεέμ στο Λάκκο να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα, απαιτώντας τα εντελώς αυτονόητα για τον 21ο αιώνα: ισότητα, ελευθερία κίνησης, ελευθερία λόγου.

Το δρόμο που βαδίζουμε τον άνοιξαν οι καθηγητές και καθηγήτριες της ΕΛΜΕ Ηρακλείου το καλοκαίρι του 2013 με τη Γιορτή Διαφορετικότητας που διοργάνωσαν στο Πάρκο Γεωργιάδη. Παίρνουμε τη σκυτάλη και, παρέα με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο), συνδιοργανώνουμε το πρώτο αντιρατσιστικό φεστιβάλ με σκοπό να καθιερωθεί με τα χρόνια και στην πόλη μας.

Μετά το μεγάλο προσφυγικό κύμα του καλοκαιριού 2015, η κατάσταση αυτών που δεν πρόλαβαν να φύγουν πριν το κλείσιμο των συνόρων διαρκώς χειροτερεύει: ο εγκλεισμός είναι ο κανόνας πλέον στα νησιά του Αιγαίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα, για όσους και όσες «αποχαρακτηρίστηκαν» εν μια νυχτί από πρόσφυγες, με την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. και Τουρκίας τον Μάρτιο του 2016, και βαπτίστηκαν «οικονομικοί μετανάστες», δίνοντας στον όρο μια σχεδόν απεχθή χροιά -λες και δεν έχει η ίδια η Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες τα χρόνια της κρίσης! Μέσα σε συνθήκες άθλιες οι έγκλειστοι πρόσφυγες (ΒΙΑΛ στη Χίο, Μόρια στη Λέσβο και αλλού), έχουν να επιλέξουν: κατάθεση αίτησης ασύλου, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων απορρίπτεται με fast track διαδικασίες, αντιμετωπίζοντας την σχεδόν βέβαιη απέλασή τους στην «ασφαλή» Τουρκία, ή προσφυγή για άλλη μια φορά στα κυκλώματα διακινητών με κίνδυνο της ζωής τους, για να περάσουν από δεκάδες τείχη, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, πιθανότητα φυλάκισης εκ νέου ώστε στο τέλος να βρεθούν στο Δυτικό Ευρωπαϊκό Παράδεισο.

Και εκεί ωστόσο η κατάσταση δεν είναι ρόδινη: ακροδεξιές φωνές εκτός και εντός των εθνικών κοινοβουλίων υψώνονται: από την ουκρανική οργάνωση «Σβομπόντα» και το γερμανικό αντι-ισλαμικό κίνημα «Pegida», μέχρι τη Λεπέν στη Γαλλία και τον Βαν ντερ Μπέλεν στην Αυστρία, η Ευρώπη φαίνεται να έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω ξεχνώντας ή ολότελα αγνοώντας το αιματηρό παρελθόν της ναζιστικής Γερμανίας. Στην Ελλάδα, οι προσφυγικές δομές «φιλοξενίας» δέχονται επιθέσεις από ορδές φασιστών μπροστά στα αδιάφορα μάτια των τοπικών κοινωνιών με την αγαστή πολλές φορές συνεργασία της αστυνομίας, ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες ξυλοκοπούνται συνεχώς στους δρόμους της Αθήνας (και όχι μόνο, μην ξεχνάμε τον «δικό μας» Γιακουμάκη), το περίφημο bullying κερδίζει έδαφος στα σχολεία κάθε χρόνο. Συνάνθρωποί μας διαλυμένοι από την οικονομική κρίση έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με αποδεκατισμένες κρατικές υπηρεσίες, σχολεία που κλείνουν, νοσοκομεία που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του πληθυσμού και ξεπέφτουν στην εύκολη, λαϊκιστική ρητορεία της Χρυσής Αυγής. Κάτοικοι με κινητικά προβλήματα ή άλλα άτομα ΑμεΑ αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στις πόλεις λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών, αποκλείοντάς τους όσο λίγες κοινωνικές ομάδες στα χρόνια της κρίσης αλλά και πολύ πριν από αυτή.

Στον αντίποδα όμως αυτού του ζοφερού κλίματος υπάρχουν ακόμα πολίτες και συλλογικότητες που αντιδρούν, τόσο εδώ, όσο και στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο: από τις διαδηλώσεις των εκατομμυρίων ανθρώπων κατά της εκλογής Τραμπ, τις αντιδράσεις της γαλλικής κοινωνίας ενάντια στη Λεπέν, τις μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία και Φινλανδία, τους Ευρωπαίους κι Αμερικανούς που ήρθαν με δικά τους έξοδα να βοηθήσουν πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, τις καμπάνιες για την στήριξη της κουρδικής Ροτζάβα, τις φωνές αντίστασης στην Τουρκία παρά την τρομοκρατία του σουλτάνου Ερντογάν, μέχρι τις αυτό-οργανωμένες δομές σίτισης και τις καταλήψεις στέγασης σε Λέσβο, Χίο, Λέρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού, το Κίνημα Αλληλεγγύης παλεύει προτάσσοντας την αυτό-οργάνωση, την ελευθερία, τα ίσα δικαιώματα. Σε αυτό το Κίνημα ανήκουμε κι εμείς και έναν τέτοιο κόσμο οραματιζόμαστε και παλεύουμε να χτίσουμε. Με αυτές τις δομές θα βρεθούμε λοιπόν, στις 27 και 28 Μαΐου στο Πάρκο Υγειονομικού και την Πύλη Βηθλεέμ, στην περιοχή του Λάκκου, να συζητήσουμε, να φάμε, να τραγουδήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ εδώ:

https://www.facebook.com/events/1375199849185900

Το πρόγραμμα σε pdf

Αθήνα: B-FEST 6 – WE ARE UNGOVERNABLE!
Μαΐ 27 @ 18:00 – Μαΐ 28 @ 05:00

B-FEST 6 | WE ARE UNGOVERNABLE!
Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ του Περιοδικού Βαβυλωνία

26-27-28 Μαΐου 2017, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΕΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ:

18:00 Ελευθεριακά Σχολεία: Από το Φουρφουρά στο Σάμερχιλ ή στο Σχολείο της Κοινότητας
Ευάγγελος Βλαχάκης (κινηματογραφιστής, εμψυχωτής οπτικ/κου γραμματισμού)

18:00 Οι Εξορύξεις σε Ελλάδα – Κύπρο και η Απάντηση των Κοινοτήτων
(ενάντια στις εξορύξεις σε Ακάμα, Πενταδάκτυλο και Χαλκιδική)
Ελληνοκύπριοι (Κλείτος Παπαστυλιανού & Μαρία Χατζημιχαήλ από «Συσπείρωση Ατάκτων»)
Τουρκοκύπριοι (ομάδα Dayanışma)
Μέλη Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγίας, Χαλκιδική

18:00 Αντιμιλιταρισμός και το Πρόταγμα της Ελευθερίας στη Μέση Ανατολή
Uri Gordon (Ισραήλ: Αναρχικοί ενάντια στο τείχος, παν/μιο Νότιγχαμ)
Νώντας Σκυφτούλης (Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας)

19:00 Ανοιχτή Συνέλευση του Συντονιστικού Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων

19:00 Σύγχρονοι Οικολογικοί Αγώνες σε Ροζάβα και Βόρειο Κουρδιστάν
Ercan Ayboğa (Ροζάβα/ Βόρειο Κουρδιστάν/ Οικολογικό Κίνημα Μεσοποταμίας)
Γιάννης Παπαδημητρίου (μέλος περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών στην Ήπειρο)
Γιώργος Παπαχριστοδούλου (περ. Βαβυλωνία)

20:30 Δημοκρατία, Ισότητα, Χειραφέτηση σε έναν Κόσμο που Αλλάζει
Jacques Rancière (Γάλλος φιλόσοφος)
Αλέξανδρος Σχισμένος (περ. Βαβυλωνία)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ | B-FEST Cinema:

17:00 Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο (2015, Ντοκιμαντέρ του Peter Hutchison, 73’, ΗΠΑ).

18:15 A Blast (2014, Μυθοπλασία του Σύλλα Τζουμέρκα, 83’, Ελλάδα/Γερμανία/Ολλανδία). ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ.

20:00 Village Potemkin (2017, Ντοκιμαντέρ του Δομήνικου Ιγνατιάδη, 100’). ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

22:00 Πλατεία Αμερικής (2016, Μυθοπλασία του Γιάννη Σακαρίδη, 86’, Ελλάδα). ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ.

00:00 Μικρού Μήκους 2
UMMI (2015, 15’) του Νίκου Αυγουστίδη.
HIWA (2016, 11’) της Ζακλίν Λέντζου.
Zero Star Hotel (2016, 6’) του Βασίλη Κεκάτου.
Spectrum (2016, 32’) της Tangerine Productions.

01:00 Poesia Sin Fin [Ποίηση Χωρίς Τέλος] (2016, Μυθοπλασία του Alejandro Jodorowsky, 128’, Χιλή/Γαλλία).

ΘΕΑΤΡΟ:

19:00 «…των ελλήνων» Σκηνοθεσία: Κώστας Γεραντώνης.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ:

18:30 Upcycling παιδικό εργαστήρι από την ομάδα Cado Paradiso, ένα παιχνιδοχώρο φτιαγμένο από σκουπίδια!

19:30 Μια αγκαλιά δικαιώματα για έναν κόσμο γεμάτο φως, κουκλοθέατρο από την Έλενα Σμολοκτού.

20:00 Παράσταση από το Τσίρκο Cachivache.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στις 19:00

Main Stage:
THREE WAY PLANE
BE UNIVERSE
ΜΕΣΚΑΛΙΝΗ
LAZYTRAINS
BAG OF NAILS
TSIRI BAND
MAGIC DE SPELL
DIRTY FUSE
BAILDSA
MUCHATRELA
SEXY CHRISTIANS
BANDALLUSIA

Dance Stage:
19.00 – 20.30 – Akis Silves
20.30 – 22.00 – Sonny Crockett & the Mighty Robot
22.00 – 23.30 – Speerit
23.30 – 01.00 – Saniter
01.00 – 02.30 – Dennis Bunas
02.30 – 04.00 – Mr.M b2b Simos Ares
04.00 – 05.30 – Softcore
05.30 – 07.00 – Nikos Thanos aka Nkt

Rebetiko Stage:
ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ
ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑΣ (Λ.Ο.ΛΑ.)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Από τις Ομάδες του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Nosotros

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Γιώργος Μικάλεφ “17”: Εμπειρίες βασανισμού πολιτικών κρατουμένων πάνω σε χαρτόνι
«Μάνα Γη» από την Ομάδα του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Nosotros

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΟΜΙΞ – ΦΑΝΖΙΝ

——————————————————–

Το πολιτικό περιοδικό Βαβυλωνία διοργανώνει για 6η φορά το αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοχρηματοδοτούμενο Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ B- FEST.

Το φετινό B-FEST φιλοδοξεί να αναδείξει ιδέες, κινήματα, κοινότητες και κοινωνίες που καθίστανται μη διαχειρίσιμες και μη κυβερνήσιμες στα διάκενα του υπάρχοντος παγκόσμιου ολιγαρχικού και καπιταλιστικού συστήματος. “We are ungovernable“ είναι το φετινό σύνθημα του φεστιβάλ στο οποίο μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Ζακ Ρανσιέρ, o Αldo Seoane ιθαγενής Ινδιάνος αγωνιστής από την Ντακότα των ΗΠΑ, ο Ercan Ayboga από το οικολογικό κίνημα της Μεσοποταμίας (Ροζάβα), ο Peter Sunde ιδρυτής του Pirate Bay, η Melissa Valle για το κίνημα Black Lives Matter, ο Jason Hickel ανθρωπολόγος και αρθρογράφος του The Guardian, Al Jazeera, o Uri Gordon από τους ισραηλινούς αναρχικούς ενάντια στο τείχος, κινήματα που υπερασπίζονται τα κοινά αγαθά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα διοργανωθεί και η διεθνής συνάντηση κινημάτων για το νερό.

Τα σύγχρονα έθνη κράτη στέκονται αμήχανα μπροστά στις νέες σημασίες που αναδύονται και στη συνειδητή αποστοίχιση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας. Η καθεστωτική διαχείριση Κράτους και Αγοράς παράγει ασύμμετρους πολέμους, αμέτρητους πολιτικούς, οικονομικούς αλλά και κλιματικούς πρόσφυγες, ενώ η αναδιανομή εισοδήματος και ισχύος σε όλον τον πλανήτη διευρύνει την παγκόσμια οικολογική κρίση, η οποία τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.

Καμία Ιδεολογία, δόγμα, παραδοσιακή αφήγηση δεν μπορεί να εμπνεύσει σήμερα τις κοινωνίες. Παρά τις προσπάθειες της ακροδεξιάς και του φιλελευθερισμού να απαντήσουν, με ζοφερό τρόπο, στα διλήμματα που δημιουργεί η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, κερδίζοντας την κοινωνική συναίνεση -ειδικά σήμερα που κατέρρευσε και το τελευταίο πρόσχημα αριστερής διαχείρισης-, τόποι αντίστασης και δημιουργίας των από τα κάτω κουβαλάνε ακόμη το νόημα της ελευθερίας, δείχνοντας έναν δρόμο, έξω από το Κράτος και την Αγορά.

Πέρα από τα φενακισμένα δίπολα Αριστεράς-Δεξιάς και τα παιχνίδια κυριαρχίας που όλο και λιγότερο πείθουν, βρίσκονται οι ιδέες και οι πρακτικές της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας, της κοινωνικής οικολογίας. Ένας κόσμος κοινωνικής αντιεξουσίας, σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, δημιουργείται, δηλώνει παρών! Με την κοινωνία, όχι την εξουσία!

Θεσμοί ελευθερίας και δημιουργικές αντιστάσεις αναδύονται στο Standing Rock και τον αγώνα για το νερό, στη Ροζάβα και τα κουρδικά συμβούλια οικολογίας στη Μεσοποταμία, στο κίνημα τοπικών συνελεύσεων στις Η.Π.Α., στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις γυναικών, στις αυτοοργανωμένες δομές προσφύγων-μεταναστών και σε αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα οι οποίες, έμπρακτα, αμφισβητούν την εφαρμογή του “δόγματος του σοκ”, αντιστέκονται στην πολιορκητική μηχανή της “ανάπτυξης”, φτιάχνοντας το έδαφος για την υπέρβαση της κρατικής και εταιρικής διαχείρισης.

Δεν εκπροσωπούμαστε! Δεν αναθέτουμε!

Είμαστε μη διαχειρίσιμοι, μη κυβερνήσιμοι εκεί όπου η ελευθερία της απόφασης και η άμεση δημοκρατία πραγματώνονται, εκεί όπου ο δημόσιος χώρος και χρόνος επαναδημιουργείται, εκεί όπου το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια δεν εκτιμάται με βάση το χρώμα ή το φύλο, εκεί όπου η πολιτική ξανασημαίνει τη διαχείριση των κοινών.

We are ungovernable!

Κομοτηνή: 3ήμερο εκδηλώσεων από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση
Μαΐ 27 @ 18:00 – Μαΐ 28 @ 03:30

3ήμερο εκδηλώσεων
της Αντιξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής στον ε.κ.χ. Αdelante, Αγίου Γεωργίου 36 στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/5

18.00 Προβολή ντοκιμαντερ για τη ζωή και την οργάνωση των ζαπατίστας
19.00 Εκδήλωση με θέμα: «Ο κοινοτισμός ως μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας: εμπειρίες απο τους Ζαπατίστας, τη Ροζάβα και τον ελλαδικό χωρο».
Συμμετέχουν:
Βασίλης Δαλκαβουκης (Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ)
Ευγενία Μιχαλοπούλου (Κολεκτίβα εργασίας «το παγκάκι»)
Άρβι Ματράκου (Σύντροφος που έζησε στη Ροζάβα)

22.00 open mic με τους BFR !

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/5

Αυστηρά στις 18.00
«Όπου δεν φτάνει το ποινικό δίκαιο έρχεται η εξαίρεση, η ποινικοποίηση του αγώνα μέσα από τα μάτια των πολιτικών κρατουμένων»
Συμμετέχουν:
Κωνσταντίνα Κάτσια, Δικηγόρος
Βάνα Ζαφειροπούλου, Δικηγόρος
Τηλεφωνική επικοινωνία: Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/5

19.00 Ανοιχτή συζήτηση-workshop:
«Νόμος-κοινότητα-πολιτική ανυπακοή: ερμηνευτική προσέγγιση στη Hanaah Arendt»
Όλγα Χαρπίδου,Δικηγόρος

22.00 mojitoooo party με τους πιο περιζήτητους bartenders της πόλης!

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής

Πάτρα: 4ο Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου
Μαΐ 27 @ 19:00 – Μαΐ 28 @ 03:00

4ο Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου στην Πάτρα, 26-26-27 Μάη, Έσπερος (πλ. Γεωργίου)

…Τα αναρχικά βιβλία είναι όπλα ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό…

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Πέμπτη 25/5

18:00 Παρουσίαση βιβλίου: »Ο Μπολσεβίκικος μύθος» του Αλεξάντερ Μπέρκμαν από εκδόσεις ΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ

20:00 Εκδήλωση-συζήτηση: Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου »Ισραηλινοί Αναρχικοί. Η κινητοποίηση στη σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών» από εκδόσεις OPPORTUNA, και του βιβλίου ΄΄Αναρχικοί ενάντια στο Τείχος» από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, με την παρουσία του συγγραφέα και μέλους των Αναρχικών ενάντια στο Τείχος, Ούρι Γκόρντον

22:00 Μουσική βραδιά: Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης του φεστιβάλ με τραγούδια του αγώνα

Παρασκευή 26/5

18:00 Παρουσίαση βιβλίου: »Ένα ελευθεριακό πρόταγμα. Ιστορία, εξέλιξη και πράξη», από εκδόσεις ΣΤΑΣΕΙ ΕΚΠΙΠΤΟΝΤΕΣ

20:00 Παρουσίαση βιβλίου: »Ανθολογία της Ισπανικής Επανάστασης. Η Ισπανία σε κόκκινο και μαύρο», από εκδόσεις ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ

22:00 Μουσική βραδιά: Ρεμπέτικη βραδιά για την οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ

Σάββατο 27/5

19:00 Εκδήλωση-συζήτηση: 80 χρόνια από τα γεγονότα του Μάη του ’37 στη Βαρκελώνη, με την παρουσία συντρόφων από τα Συνδικάτα Μετάλλου και Διάφορων Επαγγελμάτων της CNT Μαδρίτης

22:00 Κλείσιμο του φεστιβάλ: Μουσική βραδιά

Πέμπτη και Παρασκευή από τις 5 το απόγευμα και Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι με έκθεση κινηματικού βιβλίου, πολιτικής αφίσας και φωτογραφίας, distro αυτοοργανωμένης μουσικής και έντυπο υλικό του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος

αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω, Πατρέως 87_Πάτρα

http://epitaprosw.espivblogs.net/

* για επικοινωνία και συμμετοχή στο φεστιβάλ με έκθεση κινηματικού βιβλίου και έντυπου υλικού του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος : epitaprosw@gmail.com

Αγρίνιο: 7 χρόνια κατάληψη Αpertus
Μαΐ 27 @ 20:30 – Μαΐ 28 @ 03:00

1ή Μαΐου 2010 – 1ή Μαΐου 2017

7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

7 χρόνια στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΜΑΙΟΣ 2017

Σάββατο 13/05 & Κυριακή 14/05 ώρα 12 το μεσημέρι

Ολοκλήρωση εργασιών του ξυλόφουρνου cob.

Τετάρτη 17/05

18:00: Δανειστική Βιβλιοθήκη: παρουσίαση του εγχειρήματος από την Ομάδα Βιβλιοθήκης.

21:00: Εκδήλωση: Λογοτεχνία, το μεγάλο σκασιαρχείο της ζωής. Ανάγνωση κειμένων από τον συγγραφέα Αντώνη Αντωνάκο, ταινίες ποίησης από το περιοδικό Τεφλόν, τον Σαμσών Ρακά και την Dead Company.

Σάββατο 20/05, από νωρίς το απόγευμα

Ρεμπέτικο αφιέρωμα

Σάββατο 27/05, 20:30

HIP-HOP live

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο
Καλυβίων 70

Αθήνα: HIP HOP LIVE για την οικονομική ενίσχυση του ΣΥΒΧΨΑ
Μαΐ 27 @ 21:30 – Μαΐ 28 @ 02:30

HIP HOP LIVE
για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Σάββατο 27 Μάη 2017, 9.30μμ, στα γραφεία μας
(Λόντου 6, Εξάρχεια)

παίζουν:

ΚΑΚΟΤΕΧΝΗΣ
Νος & Βάγγος Μπεκ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
bookworker.wordpress.com