Μαΐ
22
Τρ
Κέρκυρα: Kινηματικό Βιβλιοπωλείο
Μαΐ 22 @ 12:30 – 15:30

Αυτήν την Τρίτη 9/1 καθώς και κάθε Τρίτη, από τις 12:30 και μετά, ο πάγκος των Αταξικών Ορίζοντων θα βρίσκεται στον χώρο του Παλιού Ψυχιατρείου με εκδόσεις και έντυπα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

*Σε περίπτωση βροχής θα μας βρείτε εντός του προαυλίου της φοιτητικής λέσχης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αταξικοί Ορίζοντες
Συνέλευση για την Διάδοση του Ανατρεπτικού Λόγου

Athens: Self educational center Rosa de Foc – greek lessons
Μαΐ 22 @ 18:00 – 21:00

We present the next important step for internationals to get more involved with the movement. Despite the importance we give to the characteristics of each culture in a multinational community, we understood by experience that learning the basic of the local language of the place where you are struggling is a key element for the people to get involved in the activities of the movement.

Learning a language also helps to share diverse experiences and knowledge, a gain for the evolution of the fields of struggle. For this we are starting the Greek self-education classes.

We struggle to make the movement multicultured and multicolored by setting the infrastructure and resources for comrades who can’t or won’t fight in their countries for many reasons, and see us as a true international place of fight.

We are focusing on long-term projects and organization in order to create stable and solid bases for upcoming social interactions. But at the same time that we are creating conditions for the future, we are promoting and applying our personal insurrection in the present.

every Tuesday at 6 the afternoon

rosadefoc@krutt.org
rosadefoc.noblogs.org

Αθήνα: Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα ΜΜΜ
Μαΐ 22 @ 18:00 – 21:00

Η ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα ΜΜΜ συνεχίζεται την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00 Πολυτεχνείο (Στουρνάρα)

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Ο αποκλεισμός στο μετρό έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μπάρες άρχισαν σταδιακά να κλείνουν από τις 20 Νοεμβρίου του 2017 και να περιορίζουν την πρόσβαση στα ΜΜΜ, που είναι κοινωνική ανάγκη. Ουσιαστικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον, είμαστε αναγκασμένοι να τα χρησιμοποιούμε για να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, τη σχολή μας, τη ψυχαγωγία μας. Τα ΜΜΜ είναι κοινό αγαθό και η πρόσβαση σε αυτά πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους. Η εξαναγκαστική χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποκλείει όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το αγοράσουν.

Η επιβολή του νέου συστήματος στηρίζεται στο επιχείρημα της επαρκέστερης χρηματοδότησης και συντήρησης των υποδομών. Στην πραγματικότητα, ο οργανισμός είναι ήδη επικερδής. Στην ήδη υπάρχουσα εκμετάλλευση τόσο από τα κόμιστρα όσο και από τη φορολογία, προστίθεται ο καταναγκασμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Απώτερος σκοπός του νέου συστήματος είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση των μέσων και η επακόλουθη ιδιωτικοποίησή τους. Παράλληλα, στοχεύει στην πειθάρχηση και τον ολοκληρωτικό έλεγχο των επιβατών σε ένα ήδη αποστειρωμένο περιβάλλον. Στο καθεστώς επιτήρησης, που ήδη υπήρχε (ελεγκτές, κάμερες, αστυνόμευση), προστίθεται η προσωποποιημένη καταγραφή εισόδου και εξόδου. Έτσι, ελαχιστοποιείται η απώλεια κερδών και δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ (εισαγωγή στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων τον Μάιο 2017).

Το νέο σύστημα είχε ήδη εξαγγελθεί το 2001 και οι κοινωνικοί αγώνες στα ΜΜΜ καθυστέρησαν την υλοποίησή του. Τον τελευταίο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του εκφράστηκε έντονα η εναντίωση σε αυτό μέσα από παρεμβάσεις, δράσεις και αγώνες. Το κράτος, για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο γενικευμένης αντίδρασης, ανέβαλε συνεχώς την εφαρμογή και ποινικοποίησε τους αγώνες. Οι διώξεις δεν μας πτοούν. Η ανάγκη και η επιθυμία μας για ελεύθερη μετακίνηση είναι πιο δυνατές. Τώρα που ο αποκλεισμός γίνεται πράξη είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να σπάσουμε τους φραγμούς του.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα ΜΜΜ

κάθε Τρίτη 6μμ στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη)

Αθήνα: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας – Κέντρο αυτομόρφωσης Rosa de Foc
Μαΐ 22 @ 18:00 – 21:00

Ελληνικά μαθήματα αυτομόρφωσης 

Παρουσιάζουμε το επόμενο σημαντικό βήμα προς τους διεθνείς  για να εμπλακούν περισσότερο στο κίνημα. Παρά τη σημασία που δίνουμε στα χαρακτηριστικά κάθε πολιτισμού σε μια πολυεθνική κοινότητα, καταλάβαμε από  εμπειρία ότι η εκμάθηση της βασικής γλώσσας  του τόπου όπου παλεύουμε, είναι ένα βασικό στοιχείο για να εμπλακούμε  στις δραστηριότητες του κινήματος.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας βοηθά επίσης να μοιραστούμε διαφορετικές εμπειρίες και γνώσεις, ένα κέρδος για την εξέλιξη των πεδίων του αγώνα. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε και ξεκινάμε τα ελληνικά μαθήματα αυτομόρφωσης.

Αγωνιζόμαστε να κάνουμε το κίνημα πολυπολιτισμικό και πολύχρωμο, θέτοντας την υποδομή και τους πόρους για τους συντρόφους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πολεμήσουν στις χώρες τους για πολλούς λόγους και θέλουμε να μας δουν ως έναν πραγματικό διεθνή  πλαίσιο αγώνα.

Εστιάζουμε σε μακροπρόθεσμα εγχειρήματα και οργάνωση, προκειμένου να δημιουργήσουμε σταθερές και γερές βάσεις για τις επερχόμενες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αλλά ενώ δημιουργούμε συνθήκες για το μέλλον,ταυτόχροναπροωθούμε και εφαρμόζουμε την προσωπική μας εξέγερση στο παρόν.

κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα

rosadefoc@krutt.org
rosadefoc.noblogs.org

Αθήνα: Διάθεση του βιβλίου της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα
Μαΐ 22 @ 19:00 – 21:00

Κάθε Τρίτη από τις 7 – 9 μ.μ σύντροφοι/ισσες, συλλογικότητες κλπ μπορούν να βρουν το βιβλίο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, στο Πολυτεχνείο.

Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Κέρκυρα: Καφενείο-bar
Μαΐ 22 @ 20:00 – 23:45

Κάθε Τρίτη στις 20:00 θα λειτουργεί καφενείο-bar της αναρχικής ομάδας Cumulonimbus στην κατάληψη Allerta.

Στον χώρο του καφενείου θα βρείτε το βιβλιο-ντιστρό της ομάδας με τους νέους μας τίτλους.

Επίσης στο bar θα υπάρχουν και craft μπύρες από την αυτοοργανομένη ομάδα μπύρας.

Αναρχική ομάδα Cumulonimbus